✓ Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd ✓ Gratis verzenden vanaf €50 ✓ Eerlijk en duurzaam

Crêpe Suzette

Dit is een van mijn favoriete nagerechten. Het is makkelijk en leuk te maken. Erg lekker nu het kouder wordt, maar in de zomer is het ook heerlijk! Het hoeft niet perse als nagerecht gemaakt te worden, denk ook aan ontbijt of een achterafje, of als een lekkere uitsmijter als je al pannekoeken aan het bakken bent. 

Ingrediënten:

Crêpes:

150 gram bloem
3 eieren
250 ml melk
20 gr gesmolten boter
Boter voor bakken
Sinaasappelrasp

Saus:
1 citroen
200 ml verse sinaasappelsap
75 gram basterdsuiker
Sinaasappelrasp
Grand Marnier

Bereidingswijze:

Doe de ingrediënten voor de pannenkoeken en een snufje zout in een kom en meng goed door. De pan om de crêpes in te bakken kunt u al verhitten en daarin kunt u de boter laten smelten die nodig is voor het beslag. Ondertussen kunt u in een klein pannetje voor de saus wat boter laten smelten. Zodra deze gesmolten is voegt u de basterdsuiker toe. Laat de basterd suiker karamelliseren en voeg vervolgens, van het vuur af,  citroensap van één citroen, de  sinaasappelsap, sinaasappelrasp en op smaak Grand Manier toe. Pas op, als u dit op de karamel aanbrengt kan het gaan spatten. Vervolgens kunt u de pan weer op laag vuur zetten, zodat de karamel oplost.

Zorg ervoor dat de koekenpan, u kunt bijvoorbeeld de Rondo pan gebruiken of de crêpespan gebruiken, niet te warm is. Als u boter toevoegt moet dit langzaam bruin worden, dan is de pan op de juiste temperatuur. Breng een dunne laag beslag aan in de pan. U kunt het beslag goed verdelen door de ban in een rondje te kantelen. Bak de crêpe aan beide kanten bruin en verzamel deze vervolgens op een bord.

Als alle crêpes gebakken zijn voegt u wat van de saus toe aan de koekenpan, hier in legt u de twee maal opgevouwen crêpes. Schenk vervolgens nog wat saus over deze crêpes en bak ze kort aan beide kanten in de saus. U kunt de crêpes garneren met wat sinaasappelrasp en sinaasappelpartjes.

Voor een ‘wow’ effect kunt u wat Grand Marnier in een pollepel doen en deze boven het vuur (als u gas gebruikt), opwarmen. Vervolgens kantelt u deze langzaam naar het vuur toe tot dat de Grand Manier brand staat en verspreid u deze over de pan met crêpes. De Grand Manier zal dan opbranden in de pan.