✓ Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd ✓ Gratis verzenden vanaf €50 ✓ Eerlijk en duurzaam

Koken Tijdens Corona

 02-05-2020   Thijs Heimans  Gietijzerpan.nl

Koken tijdens Corona

Bijna iedereen in Nederland en België zit nu thuis. Dit is aan de ene kant natuurlijk vervelend, maar aan de andere kant heeft iedereen nu wel extra tijd voor leuke dingen. Wat bijvoorbeeld erg leuk is om thuis te doen is lekker koken. Maar wat? Daarvoor staan hieronder vijf leuke gerechten om te koken in deze tijden.

 

  1. Poffertjes

Hoe lang is het al geleden sinds je ouderwets gezellig poffertjes hebt gemaakt. Voor de meeste mensen zal dit te lang geleden zijn. Daarom raad ik iedereen aan om eens lekker poffertjes te maken. Dit is trouwens ook erg leuk om met je kinderen te doen. Het recept van de poffertjes en de andere gerechten staan onderaan.

 

  1. Ovenschotel

In de coronatijden zijn veel supermarkten minder goed gevuld dan normaal. Dit zou kunnen betekenen dat je voorraadkast niet helemaal op orde is. Met het overige eten in huis kan echter wel een lekkere ovenschotel gemaakt worden. Veel aardappels in huis? Maak een aardappel ovenschotel. Veel nacho’s in huis? Maak een lekkere nacho ovenschotel.

 

  1. Brood

Geen brood is zo lekker als zelfgebakken brood. En hiervoor heb je niet eens een bakblik nodig. In principe is een stevige pan met deksel al genoeg. Ook hebben veel mensen het beeld dat brood bakken heel moeilijk is, maar met de juiste recepten is het lang niet zo lastig als je denkt!

 

  1. Gegrilde groenten

Het hoeft niet altijd ongezond te zijn om lekker te zijn. Neem nou bijvoorbeeld gegrilde groenten. Dit gerecht zit vol smaak, en heeft nauwelijks calorieën. Ideaal voor de mensen die de coronatijd gebruiken om te werken aan hun summer-body.

 

  1. Vispannetje uit de oven

Wie houdt er niet van, een lekker vispannetje uit de oven. Normaal gesproken is dit iets wat je in een restaurant zou bestellen, maar waarom zou je het nu niet zelf maken? Ook is er bij dit gerecht veel ruimte voor aanpassingen naar eigen smaak, waardoor je het net zo lekker kan maken als je zelf wil.

 

 

Recepten

Poffertjes: https://www.eefkooktzo.nl/poffertjes-recept/

Ovenschotel: https://www.leukerecepten.nl/10-x-ovenschotel-recepten/

Brood: https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-zelfgebakken-brood/

Gegrilde groenten: https://www.keukenliefde.nl/gegrilde-groenten/

Vispannetje uit de oven: https://www.angelikookt.nl/vispannetje-met-zalm-en-kabeljauw/