✓ Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd ✓ Gratis verzenden vanaf €50 ✓ Eerlijk en duurzaam

Tarte tatin van witlof

Dit is een heerlijk voorgerecht dat geweldig gemaakt kan worden in een gietijzeren pan! Het gerecht kan ook als nagerecht opgediend worden of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat aardappels erbij. Om de taart wat meer kracht te geven voeg ik hier sinaasappelrasp, tijm en geitenkaas toe. Deze kunnen ook weggelaten worden of vervangen door andere smaakmakers.

Ingrediënten:

4 stronken witlof
4 vellen bladerdeeg
50 gram boter
25 gram boter
1 sinaasappel
50 gram geitenkaas
verste tijm
snuf peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de harde harten uit de witlof, deze zijn erg bitter. Laat wat boter in de pan smelten en bak hierin de witlof. Voeg als de witlof een groot deel van zijn water verloren heeft nog wat boter, de suiker, de rasp van een sinaasappel en verse tijm, peper en zout op smaak toe. Karamelliseer hierin de witlof.

Als de witlof gekaramelliseerd is kan het vuur uit. Leg de vier bladerdeeg vellen over de witlof zodat de bladerdeeg al het witlof afdekt. Dit mag rommelig zijn. Maak met een vork gaatjes in het deeg. Dit zorgt ervoor dat er geen bubbels in het deeg ontstaan.
Zet de pan in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.

Laat de taart iets afkoelen als je de pan uit de oven haalt. Zet daarna een bord op de pan en draai de pan in één keer snel om. Let op, de witlof is warm, dit wil je niet op je arm krijgen. Je moet de pan niet langzaam op zijn kop kantelen, dan valt de taart er misschien halverwege uit.

Nu de taart omgedraaid is, is de taart daadwerkelijk een taart geworden! Garneer met geitenkaas en tijm. Eet smakelijk!