Gratis verzending vanaf 50 euro!

Waarom gietijzer?

Het grootste voordeel van een gietijzeren pan is de manier waarop het met warmte omgaat. Ten eerste verspreidt een gietijzeren pan de warmte geleidelijk. Dit zorgt ervoor dat de pan op het hele bakoppervlak even warm is. Hierdoor weet je altijd zeker dat alles in de pan gegaard is. Een andere eigenschap van gietijzer is dat het heel goed warmte vasthoudt. Dat zorgt ervoor dat de pan lang op tafel kan staan zonder dat het eten dat erin zit koud wordt. Ook kan de pan door het gietijzer heel erg warm worden. Dit maakt deze grillpan perfect voor het grillen van vlees, vis of groenten op hoge temperatuur. De hete pan zorgt ervoor dat de ingrediënten snel dichtschroeien en alle sappen behouden blijven.

Een ander speciaal voordeel van een gietijzeren pan is dat wanneer je de gietijzeren pan (over een periode van langere tijd vaak) hebt gebruikt, de pan een oppervlak zal krijgen dat functioneert als een antiaanbaklaag, maar dan zónder de antiaanbaklaag waarvan sommigen zeggen dat die gevaarlijk is voor de gezondheid. Dit doet de pan door middel van het opnemen van olie. Deze antiaanbaklaag zal nooit verdwijnen doordat de pan het zelf ‘aanmaakt’. Hierdoor kan de pan bij normaal gebruik een leven lang meegaan.