Gratis verzending vanaf 50 euro!

Eenpansgerecht: linzen dahl met spinazie en zoete aardappel

Dit is een heerlijk en makkelijk vegetarisch gerecht waar je maar één pan voor nodig hebt! Bij dit gerecht hebben wij de 4 liter ‘Ultra Light Proffesional’ braadpan van Ronneby Bruk gebruikt. Met andere soort gelijke diepe pannen met deksel, zoals een hapjespan, zou het ook uitstekend lukken.

Ingrediënten:

1 eetlepel sesamolie
1 grote rode ui
4 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
1 duim groot stukje gember, geschild en fijngesneden
1 rode peper, fijn gesneden
2 theelepels kurkumapoeder
2 theelepel komijnpoeder
400 gram zoete aardappel, in grote gelijke stukken gesneden
250 gram rode linzen
600 ml groente bouillon
80 gram spinazie
4 sla-uien, dun diagonaal gesneden
Verse basilicum
Aantal Cherry tomaten

Bereidingswijze:

  1. Verhit één eetlepel sesamolie in een ruime pan met deksel
  2. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze op een laag vuur tot dat hij zacht is. (Ondertussen kan je de andere groentes snijden. Pas wel op dat de uien niet aanbakken!)
  3. Voeg de fijngesneden knoflook, de fijngesneden gember en de fijngesneden rode peper toe. Bak dit een minuut mee. Voeg twee tepels kurkuma en komijn toe. Als de olie opgedroogd is kan je wat zonnebloemolie (of andere olie) toevoegen, je wilt namelijk dat de olie de kruiden opneemt. Ook maakt dit de volgende stap makkelijker.
  4. Doe het vuur iets omhoog. Voeg de aardappelen toe, ze mogen er met schil in, en roer alles door elkaar zodat de aardappels onder het kruiden mengsel zitten.
  5. Voeg de bouillon toe en laat dit 5 minuten koken met de deksel erop. Zodra het kookt kan het vuur iets omlaag.
  6. Voeg de linzen toe en kook voor nogmaals voor ongeveer 20 minuten met de deksel erop totdat de linzen gaar zijn en de aardappel nog net zijn vorm houdt. Roer af en toe door.
  7. Proef en voeg naar smaak zout toe. Roer daarna de spinazie door je gerecht heen totdat de spinazie zacht is.
  8. Garneer het gerecht met de gesneden sla-ui, wat bladeren basilicum en halve Cherry tomaten.

Tip: Het is erg lekker met stokbrood of Naan. Ook lekker om te serveren met papadum, mangochutney en yoghurt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd