✓ Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd ✓ Gratis verzenden vanaf €50 ✓ Eerlijk en duurzaam

Oak 66

Oak 66: unieke massieve houten snijplanken

Bent u opzoek naar de unieke snijplank die u overleefd? Van een eeuwen ouden boom, een snijplank die een verhaal verteld? Dan zijn de Oak 66 planken iets voor u. Wij verkopen unieke houten planken, gesneden uit eeuwenoud hout. Van begin tot eind, van het uitzoeken van de juiste boom, het jaren laten drogen van de gesneden planken, tot het daadwerkelijk product zorgt het vakmanoog van Rick de Rijk ervoor dat het mooist mogelijke product tevoorschijn komt. Interesse in hoe de planken eruit zien?

Bekijk onze Producten

De snij- en serveerplanken van Oak 66 worden handgemaakt door Rick de Rijk. Rick is een ambachtsman uit Dreumel, Gelderland. Als kind groeide hij al op tussen de ambachtslieden. Zijn vader was een metselaar en zijn oom bezat een houtzagerij. Nadat Rick besloten had timmerman te worden werkte hij in verschillende kleine bedrijven. Om verder te leren ging hij naar Amsterdam en Rotterdam. Hier specialiseerde Rick zich gaandeweg in het houtherstel van onder andere oude gebouwen en schepen. Door vele jaren op dit gebied te werken ontwikkelde hij een enorme kennis over de eigenschappen en het behandelen van hout.

Niet alleen de kennis over, maar ook zijn liefde en passie voor hout ontwikkelde bij Rick steeds sterker. Hierdoor begon Rick zeer oude en speciale bomen van lokale Nederlandse locaties te verwerken. Dit waren in Nederland geteelde inheemse bomen van meer dan 100 jaar oud. Deze werden door Rick zelf geïnspecteerd en opgeslagen. Dit doet hij nu al ongeveer 30 jaar, waardoor zijn opslag uit een brede collectie van bijzondere bomen, uit bijzondere locaties, met bijzondere verhalen, van bijzondere leeftijden bestaat. Het assortiment houtsoorten omvat kersen, groene beuken, iepen, essen, noten, eiken, rode beuken en platanen. Klik hier voor een filmpje van Ricks werkplaats.

De snij- en serveerplanken die Rick maakt zijn van massief hout. Ze worden altijd uit één stuk hout gezaagd en nooit verlijmd. Het oppervlak blijft onbehandeld waardoor de schoonheid en het verhaal van de boom zichtbaar blijft. Kleine scheurtjes of patroontjes in de planken zijn tekenen van het leven dat de boom heeft meegemaakt.

De vorm van de snij- of serveerplank wordt altijd bepaald door het hout, en nooit andersom. De planken worden zo gesneden dat er rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld de groeirichting of de natuurlijke wendingen van het hout. Op deze manier houdt Rick rekening met de “taal van het hout”. Dit zorgt ervoor dat er van elke plank maar één is, wat elke plank uniek maakt!

 

 Oak 66 Snij- en Serveerplanken

De snij- en serveerplanken van Oak 66 worden ondertussen al in sterrenrestaurant over de hele wereld gebruikt. Zowel in de keuken, als plank om de sterrengerechten op te presenteren. Deze  sterrenrestaurants komen bijvoorbeeld uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Japan.

Alle snij- en serveerplanken van ‘Oak 66’ worden uitsluitend door Rick de Rijk gemaakt. De naam ‘Oak 66’ staat voor eik en ’66. Eik staat voor kracht, veelzijdigheid en duidelijkheid. Deze eigenschappen vatten Rick goed samen. 1966 is het geboortejaar van Rick.

Heeft u vragen over Oak 66 planken?

 Neem contact op