✓ Binnen 1 á 2 werkdagen bezorgd ✓ Gratis verzenden vanaf €50 ✓ Eerlijk en duurzaam

Pan gietijzer

Gietijzeren pannen: duurzaam en stevig

Zoekt u een pan die minimaal 20 jaar mee gaat? Een pan die zorgt voor knapperig vlees en perfecte groente. Een pan die u gewoon met een stalen sponsje schoon kunt schrobben? Bekijk dan eens ons assortiment gietijzeren pannen. U zult wel denken: 'Gietijzeren pannen? Die zijn toch vooral voor professionele koks?'. Dat hoeft helemaal niet! Met een beetje oefening kunt ook u heerlijke gerechten bereiden in een roestvrije gietijzeren pan. Daarnaast is de pan te gebruiken op bijna alle kooktoestellen! Van inductieplaten tot een ouderwets gasfornuis! Deze pannen kunnen zelfs op de BBQ en zijn ideaal voor de oven! Kort gezegd, gietijzeren pannen zijn enorm veelzijdig, onderhoudsarm en gaan uitzonderlijk lang mee! Neem dus snel een kijkje op onze site en kies uw nieuwe pan uit!

 Neem contact op

Hoe gebruik en onderhoud u een gietijzeren pan?

Pan gietijzer

Hoewel de pannen heerlijk onderhoudsarm zijn, zijn er wel een aantal dingen waar u rekening moet houden. Er zit bijvoorbeeld geen antiaanbaklaag op. Wel zijn de pannen bij productie ingebrand met plantaardige olie, het zogenaamde ‘pre-seasoning’, hierdoor kunt u direct bakken! U hoeft enkel wat (plantaardige) olie toe te voegen als de pan op temperatuur is gebracht.  U moet er wel rekening mee houden dat u de pan niet wast met zeep. De gietijzeren pan kunt u schoonmaken met een borstel en heet water. Heeft u hierover nog vragen of wilt u gewoon iets meer informatie? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier, bekijk onze FAQ of scroll door onze recepten heen voor wat inspiratie.

Bekijk onze Producten

Waarom een gietijzeren pan zo handig is

Bent u een echte thuis kok(kin) en wilt u uw kookkunsten naar het volgende niveau tillen? Dan is de aanschaf en het correct gebruiken van een gietijzeren pan een goede stap. De pannen gaan enorm lang mee, zijn onderhoudsarm en zorgen voor een gelijkmatige warmte over het gehele metaal. Dit betekent dus wel dat u, als u de pan wilt vastpakken en deze geen houten handvatten heeft, gebruik moet maken van ovenwanten. Dit is dan ook wel het enige minpuntje van deze pannen. Deze pannen zijn wellicht iets duurder dan standaard pannen, maar ze gaan minimaal viermaal zo lang mee. Ze zijn hun aankoopprijs dus zeker waard! Daarnaast zijn de pannen makkelijk op te ruimen in een keukentrolley of aan een pannenrek. Kies daarom voor een van onze pannen en geniet van een leven lang aan heerlijke gerechten!

Bezoek onze webshop